Здравейте значи проблема е следния ,като дръпна лостчето до шофьорската седалка за отваряне на 3-тата врата щраква ,но като отида да повдигна вратата и не мога да я отворя все едно не достатъчно я отваря..отварям я само отвън с ключа така става..Та мисълта ми е дали се регулира нещо по механизма на вратата или жилото което я опъва от лостчето вътре..
Известие
Collapse
No announcement yet.
Проблем отваряне 3-та врата алфА 145
Collapse
X
-
Трябва само да уточниш за да разберем, когато я отваряш с ключ, задната врата трябва да "изкочи". Та въпроса ми: Като мръднеш ключалката с ключа, ако махнеш ключа, ще можеш ли спокойно да отвориш багажника?
Ако ДА, значи жилото на вътрешния лост/механизма на езичето в купето, трябва се провери.
Ако НЕ, най вероятно трябва да се бутнат тези кръгли тампончета, които държат вратата малко под напрежение, че като отвориш багажника да "изкочи" вратата.
AR 145 2.0 16v Turbo 300+ whp powered by ICIDesign
AR 155 2.0 16v SUPER
Toyota Corolla 2014 S Premium
Moskvich 2140
-
Първоначално публикувано от Pac3to Покажи съобщениеКато отключа с ключа и вратата я отварямм без проблеми ,а от вътре не иска сигорно ще е жило ,но можеш ли да ми кажеш какво да направя по нататък
Ако не разбереш какво трябва да направиш, щракни снимка и я качи. Че последно преди 2 години правихме на брат ми 146цата , че му се беше скъсало жилото. Та съм забравил, как изглеждаше детайла.
AR 145 2.0 16v Turbo 300+ whp powered by ICIDesign
AR 155 2.0 16v SUPER
Toyota Corolla 2014 S Premium
Moskvich 2140
Comment
-
Имам някакъв мътен спомен, че и при мен беше така - трябваше да дръпна лостчето няколко пъти и то по-рязко за да се отвори.
По самата брава имаше яко налеп от смазка+мърсотия. Изчистих я и смазах после. Доколкото си спомням можеше да се пръсне със смазващ спрей и жилото - при заключалката(на купето -точно където си го видял). Най-безболезно е да направиш първо тази процедура, за да може по-лесно да се движи жилото. Ако не стане - наистина може да е разхлабено.
П.П. Като разглобяваш кората - внимавай, че на студено много лесно се чупят щипките.sigpic
Alfa Romeo 145 1.9 uniJet Turbo Diesel SOLD!
Comment
Comment